Øjenlågsoperation – Hvordan foregår det?

Øjenlågsoperation – Hvordan foregår det?

Alle får med alderen løsere hud omkring øjnene. De øvre øjenlåg kan danne folder og nogle gange nærmest lægge sig henover øjenvipperne. De nedre øjenlåg kan komme til at hænge og danne en slags poser under øjnene.

Nogle gange kan øjenlåget løftes med Botox eller Restylane, men ofte vil en øjenlågsoperation, der ganske enkelt fjerner den overflødige hud, være det bedste til at løse problemet. Vi stiller vores faglige ekspertise til din disposition og rådgiver dig om, hvad der er bedst.

Øjenlågskirurgi er en enkel procedure, og du bliver grundigt forberedt. Mærkerne efter operationen er forholdsvis diskrete, og efter noget tid bliver de nærmest usynlige. Af hensyn til ansigtets symmetri behandler vi som udgangspunkt begge øjne samtidig.

Læs mere om:

Operation af øvre øjenlåg – øjenlågsløft

Trætte og tunge øjenlåg behandles som regel bedst med en øjenlågsoperation. Det gælder særligt for de øvre øjenlåg.

Med stor præcision fjernes en del af den overskydende hud, så øjenlåget løftes. Snittet lægges i en eksisterende hudfold og bliver syet sammen med en særlig teknik. Sporene efter operationen er meget diskrete, og efter et stykke tid vil det være vanskeligt at se mærker overhovedet. Du bevarer dit naturlige udseende, men kommer bare til at se friskere ud.

Er du generet af øjenlåg, der hænger på vipperne, når øjet er åbent, kan du sandsynligvis få operationen betalt af det offentlige system. Det gør vi dig opmærksom på under den indledende konsultation. Såfremt du ønsker operationen betalt af den offentlige sygesikring, kan den ikke udføres hos os.

Øjenlågsoperation-oejne lukkede før-efter-billeder

Her ses resultatet af en operation af øvre øjenlåg. (Billedet til højre er taget ca. en måned efter operationen).

Operation af poser under øjnene – nedre øjenlåg

Alle kan vi have lidt poser under øjnene, når vi lige er vågnet. Men nogle får med tiden så løs hud, at poserne ikke går væk igen, når man er kommet i gang med dagen. Har du poser under øjnene, kan de fjernes næsten sporløst med en operation af de nedre øjenlåg.

Vi har stor ekspertise i at mindske synligheden af operationsmærkerne. Ved at lægge snittet lige under de nederste øjenvipper og anvende en særlig teknik til at sy det sammen, holdes sporene fra operationen godt skjult. Og du kan glæde dig over resultatet, når du ser dit friskere jeg i spejlet.

Øjenlågsoperation

Her ses hvordan en operation af de nedre øjenlåg har resulteret i et friskere og knap så træt udseende.

Øjenlågsoperation detalje

Close-up af samme eksempel. Bemærk, at den lille skønhedsplet under nedre øjenlåg er rykket væsentligt op i forbindelse med operationen. Billedet til højre er taget ca. 2 måneder efter operation. Snittet ses allerede nu som en næsten umærkelig rødlig streg.

Sådan foregår en øjenlågsoperation hos os

Vi opererer altid både højre og venstre øjenlåg samtidig (og angivne priser er for begge sider). Såfremt man ønsker operation af både øvre og nedre øjenlåg, udgør dette to operationer. Det er hensigtsmæssigt med en vis tidsforskydning. Når operationen starter bliver området omkring øjnene vasket af og efterfølgende laves en markering af det område som skal opereres. Der lægges lokalbedøvelse i øjenlågene og derefter fjernes den overskydende hud. Huden lukkes med nylonsutur. Vi anvender en særlig teknik til at lukke huden, hvor hele tråden ligger usynligt i huden. Du vil derfor kun kunne se tråden stikke frem i hver ende af såret. Det betyder, at du ikke får stikmærker fra en masse sting. Ydermere gør det, at vi forsigtigt og smertefrit 1 uge senere, kan trække tråden ud i ét stykke. Hvis særlige forhold gør sig gældende, kan det være nødvendigt at lukke såret med enkelte yderligere sting. Efter operationen sidder du kortvarigt i klinikken med ispose på øjnene, inden du kan tage hjem.

Comments are closed.